Amstelveen

Wasserij voor Amstelveen en Amsterdam

Slenders Wasserij Stomerij heeft een nauwe band met Amstelveen en Amsterdam. Wij hebben ook vandaag de dag nog veel klanten in die regio. Dat komt omdat wij meer dan een halve eeuw geleden een wasserij hadden in Bovenkerk. De naam van het bedrijf was “De Zwaan” en het bevond zich aan de Noordammerlaan. Op deze plek stond eerder Blekerij van der Bijl.

Uit de periode dat Slenders volop waste in Amstelveen stammen particuliere klanten en bedrijven die wij nog steeds bedienen. De kinderen van ouders die destijds onze service afnamen zijn natuurlijk al lang geen kinderen meer, maar wel nog steeds klant. Zij waren eigenlijk al klant bij Slenders Wasserij vóór de huidige eigenaren waren geboren! Echt heel bijzonder vinden wij dat.

Bent u dus woonachtig in Amstelveen of omgeving en op zoek naar een wasserij, wij kennen de weg! Kijk hier voor meer informatie over het halen en bezorgen.

Twee neven Slenders waren eigenaar toen zij in de jaren tachtig het bedrijf hebben gesplitst. Het was niet mogelijk om grote klanten zoals Hotel Krasnapolsky te combineren met de kleine was van mevrouw de Vries. Men kon de beoogde kwaliteit niet garanderen aan beiden.
Alle ‘kleine’ bedrijven en particuliere klanten zijn toen in een nieuw bedrijf ondergebracht onder de naam Slenders Wasverzorging. Dat vestigde zich in Haarlem, terug naar vertrouwd terrein. Want in Haarlem zijn wij in 1868 begonnen.

Wasserij “De Zwaan” bestaat al tientallen jaren niet meer, maar Slenders Wasverzorging is de voorloper van onze huidige onderneming. Meer over onze geschiedenis leest u hier.