HISTORIE

Haarlem 1868, een rijke historie.

Ons familiebedrijf Slenders Wasserij Stomerij vindt haar oorsprong in de tijd dat niemand in het bezit was van een wasmachine. Wasserijen waren heel gebruikelijk, met name in onze regio vanwege het schone water uit de duinen.

In 1868 kocht de ‘eerste’ Slenders een stomerij op de Scheepmakersdijk in Haarlem. Ons huidige bedrijf is terug te leiden naar deze koop! Middels het overdragen van kennis van vader op zoon/dochter staan vandaag nog twee zussen Slenders aan het hoofd van onze onderneming.

historie

Het bedrijf is in haar lange geschiedenis meerdere keren verhuisd binnen Haarlem.
Na locaties in de Pieter Maritzstraat, van Zeggelenstraat en Timorstraat strijken we in 1989 neer in Santpoort-Noord. Aan de Terrasweg groeien we snel uit ons jasje, mede door overnames van andere wasserijen. Na 2000 nemen we klanten over van Wasserij van de Vaart in Amsterdam, Wasserij Het Raadhuis in Vijfhuizen, Klein Maar Rein in Westzaan en Gerard Best uit Nederhorst den Berg.

Inmiddels verzamelen dagelijks drie bussen was- en stoomgoederen in een groot rayon, wij rijden van Zaandam tot en met Leiden en van Zandvoort tot en met Amsterdam en Utrecht. Hier staan alle plaatsnamen waar wij nu wekelijks komen op een rijtje.

In 2009 gaan we uit onze 2 panden aan de Terrasweg en brengen alle afdelingen onder in een prachtig gerenoveerd pand, ook in Santpoort-Noord, aan de Narcissenstraat 4. Hier staan al onze moderne machines en we richten een stijlvolle winkel in, zo kunnen wij nog beter aan de wensen van de klanten voldoen. In datzelfde jaar nemen wij ook nog in Heemstede een winkel over van onze collega Newasco en hebben wij ons eerste filiaal. Enkele foto’s van onze winkels vindt u op deze pagina.

Onze grootste klandizie komt van particulieren. Werkenden die graag het bedlinnen en de overhemden fris en gestreken thuisbezorgd krijgen, gepensioneerden die zelfstandig wonen en de was lekker uitbesteden, of mensen die woonachtig zijn in een zorginstelling voor wie het allemaal niet meer zo makkelijk gaat.
Maar ook bedrijven die op zoek zijn naar kwaliteit weten ons te vinden, zij vertegenwoordigen inmiddels zo’n 30% van onze omzet.

servicepaspoortDe afgelopen jaren hebben wij ons nóg meer gespecialiseerd in het verzorgen van de was voor gezinnen en alleenstaanden. En met succes! Onze huidige service sluit nauw aan bij de diensten van enkele partners, zoals bijvoorbeeld de thuiszorg van Zorgbalans, de spoeddienst Hotel Thuis en De Compaan (tablet voor ouderen). Door deze aanpassingen zijn we 150 jaar later, in een tijd dat ieder huishouden in het bezit is van een wasmachine, nog steeds van grote waarde voor onze particuliere klanten.