Gepost op

Mantelzorgers op bezoek bij Slenders

Tandem is een organisatie die de mantelzorger ondersteunt in de breedste zin van het woord. Soms is een gesprek of praktisch advies voldoende, maar er kan ook meer nodig zijn. Ervaren consulenten helpen mantelzorgers met o.a. informatie, advies, begeleiding, emotionele ondersteuning en praktische hulp.

Het uitbesteden van de was kan soms lucht geven in de taken van een mantelzorger. Slenders Wasserij Stomerij neemt de zorgen om de was acuut weg door de vuile was op te halen bij de hulpvrager thuis en deze vervolgens weer fris, gestreken en klaar voor gebruik te bezorgen. Zonder contracten en zonder dat alle kleding eerst van naampjes moet worden voorzien.

Veel mensen maken naar volle tevredenheid gebruik van deze service, sommigen twijfelen misschien nog. En dat begrijpen wij goed, want het afgeven van je vuile was aan een onbekende is niet iets dat je makkelijk doet. Middels een een kijkje achter de schermen van ons bedrijf konden wij laten zien dat uw kleding en beddengoed bij ons in vertrouwde handen is.

Gepost op

Slenders en Compaan starten samenwerking

Compaan

Compaan is een tablet die speciaal ontwikkeld is voor ouderen. Ervaring met computers is niet nodig, iedereen kan met de Compaan overweg. Het is zeer gemakkelijk om met vrienden en familie te communiceren, om foto’s en video’s te delen, berichten te sturen en nog veel meer.

De klanten van Zorgbalans en Slenders Wasserij Stomerij hebben hier ook gemak van, want er zit vanaf nu een aparte knop op de Compaan die rechtstreeks verbinding maakt met de wasserij! Dus als de klant (of familie van de klant) de was gehaald wilt hebben, of een vraag heeft over een vlek, is dat in een handomdraai voor elkaar.

De Compaan is een ideale oplossing voor zelfstandige ouderen en mantelzorgers. Wilt u meer informatie over de Compaan, klikt u dan op deze link.

Gepost op

Hotel Thuis: nieuwe service voor particulieren

Hotel Thuis

Slenders Wasserij Stomerij en het Servicepaspoort werken al jaren samen. Gezamenlijk met een aantal topondernemers hebben wij een nieuwe dienst in het leven geroepen: Hotel Thuis.

Er wordt steeds vaker een beroep gedaan op familie, vrienden en buren om zorg te verlenen aan naasten. Hiermee groeit ook de vraag om hulp in tijden van nood. Want ook de mantelzorger moet er soms even tussenuit om de batterij op te laden, maar wie neemt dan zijn of haar taken over?

Deze zorg is nu in vertrouwde handen van professionals met jarenlange ervaring, en het is ook nog in een handomdraai geregeld. Voor 1 bedrag wordt de klant een week lang volledig verzorgd in eigen huis:

  • een mand met de belangrijkste boodschappen
  • een compleet verzorgde was
  • elke dag een warme maaltijd

Het is een snelle oplossing voor mensen die uit het ziekenhuis worden ontslagen en nog niet in staat zijn boodschappen te doen. En voor mensen bij wie plotseling een mantelzorger wegvalt vanwege ziekte, of vakantie.

Met één telefoontje is het geregeld, meer informatie over Hotel Thuis vindt u hier.

Gepost op

Ministerie van SZ&W komt filmen

film

Omdat veel van onze uitmuntende werknemers zich in een hogere leeftijdscategorie bevinden, zijn wij opgevallen bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Of eigenlijk zijn wij opgevallen omdat mensen ouder dan 45 jaar tegenwoordig steeds moeilijker aan een baan komen. Veel werkgevers zijn angstig om iemand op leeftijd aan te nemen, volgens ons is dat nergens voor nodig.

Mensen van het Ministerie van SZ&W zijn geïnteresseerd in onze ervaringen en willen graag weten wat wij anders doen. Een filmploeg heeft het hele bedrijf bekeken en diverse mensen geïnterviewd.

Dit is gemonteerd tot een korte film dat binnenkort zal verschijnen op het platform van ‘Hoe Werkt Nederland’. Hier is een linkje naar de film.

Gepost op

John de Wolf op bezoek.

Oud-international John De Wolf gaat – in opdracht van Minister Asscher – een jaar lang het land in om de arbeidspositie van de oudere werknemer in kaart te brengen. Hij is bij onze wasserij langs geweest om te kijken wat wij nou anders doen dan andere bedrijven, want 80% van ons personeel is 50-plus.

De campagne heet John de Wolf op onderzoek en verloopt onder andere via Facebook.
Met het volgende filmpje (met een glansrol voor Diny) is hij naar de tweede kamer gegaan om aandacht te vragen voor de kwestie:

Gepost op

Filmpje Slenders Wasserij Stomerij trending topic!

Het filmpje van Hoe werkt Nederland? over ons bedrijf heeft behoorlijk wat ophef veroorzaakt. Wij laten in vier minuten zien dat er niets mis is met werknemers die ouder zijn dan 50.

Het filmpje is op de Facebookpagina van Hoe werkt Nederland? binnen een week al meer dan 100.000 keer bekeken, meer dan 4500 keer leuk bevonden en meer dan 300 keer gedeeld.

Op dit succes sloegen weer andere media aan: RTV NH heeft een filmpje bij ons gemaakt (zie onder), RTL Nieuws en Metro hebben een artikel op hun websites geplaatst.

Omroep Max heeft eerst een radio interview afgenomen en is 15 september nog langsgekomen met de camera om een item voor Hallo Nederland te draaien.

30 september heeft de IJmuider Courant en het Haarlems Dagblad een interview geplaatst met ons over het zelfde onderwerp.

Filmpje van RTV NH: