Laatste nieuws uit ons bedrijf

Slenders en Compaan starten samenwerking

Compaan is een tablet die speciaal ontwikkeld is voor ouderen. Ervaring met computers is niet nodig, iedereen kan met de Compaan overweg. Het is zeer gemakkelijk om met vrienden en familie te communiceren, om foto’s en video’s te delen, berichten te sturen en nog veel meer.

De klanten van Zorgbalans en Slenders Wasserij Stomerij hebben hier ook gemak van, want er zit vanaf nu een aparte knop op de Compaan die rechtstreeks verbinding maakt met de wasserij! Dus als de klant (of familie van de klant) de was gehaald wilt hebben, of een vraag heeft over een vlek, is dat in een handomdraai voor elkaar.

De Compaan is een ideale oplossing voor zelfstandige ouderen en mantelzorgers. Wilt u meer informatie over de Compaan, klikt u dan op deze link.

Parnassiaschool op bezoek bij Slenders Wasserij-Stomerij

Op vrijdag 17 maart 2017 kwamen de kinderen van groep 1/2 A van de Parnassiaschool bij ons op bezoek. Vanwege een schoolproject over water kwamen ze kijken wat wij zoal met water doen.

Sjaak stond de kinderen al op te wachten en maakte eerst duidelijke afspraken. Er staan hier machines, er is waspoeder en er is vuile was. Dus: “Nergens aankomen!”

Het bezoek begon aan de voorkant, in de winkel waar onze klanten spullen brengen om te laten wassen. Er werden al meteen veel vragen gesteld:

  • Waarom brengen mensen hun wasgoed hier?

  • Wat brengen de mensen om te laten wassen?

  • Wat kan je eigenlijk allemaal laten wassen?

De juf leverde haar jas in bij de balie en kreeg een bonnetje van Sjaak waarmee ze haar jas later weer kon komen ophalen.

Excursie naar de wasserij

Om het hele proces te kunnen volgen mochten de kinderen een kijkje nemen ‘achter de schermen’. Daarvoor liepen we eerst helemaal door naar achteren, waar de was wordt gesorteerd.

Wow, wat is het hier groot!”

Dat de was gesorteerd moet worden begrepen de meeste kinderen wel. Want we weten allemaal wat er gebeurt als je vader of moeder een rode sok mee wast met je witte kleren…..

Daarna keken we hoe de schone was weer wordt uitgezocht. Natuurlijk wil iedereen graag zijn eigen spullen terug, dus alles moet weer bij elkaar worden gezocht als een grote puzzel. Allemaal verschillende was van wel 100 verschillende mensen! Elke dag!

Maar echt spannend werd het toen we gingen kijken bij de wasmachines. In de kleinste machine kan wel drie keer zoveel als thuis, en in de grootste wel tien keer!

Parnassiaschool Santpoort Noord

Het was nog niet zo eenvoudig om een antwoord te geven op de vraag die Sjaak stelde toen een van de wastrommels heel hard rond begon te draaien. Het kan ook zijn dat ze vraag niet goed gehoord hadden want wat maakt dat een herrie!

Waarom doet de machine dat, denken jullie?”

  • Om te wassen?

  • Om te spoelen?

  • Om het water eruit te halen?

Juist, heel goed. Het water wordt met kracht naar buiten geduwd en gaat door de gaatjes weg zodat de was niet meer zo heel erg nat is als we het eruit halen. En hoe heet dat met een moeilijk woord?”

Tegenover de wasmachines staan nóg grotere machines. De drogers.

  • Waarom zijn die?

  • Wat doen die?

  • Hoe werkt dat?

  • Thuis hangen we het gewoon aan de waslijn. Hebben jullie ook een waslijn?

Helemaal speciaal was de mangel, een hele grote omgekeerde strijkbout. Aan de ene kant gaat er een nat en koud tafellaken in en aan de andere kant komt die er droog, warm en superglad weer uit. Hier en daar viel er een mond open.

Parnassiaschool bezoekt wasserij

Tenslotte gingen we kijken bij Diny.

Diny strijkt de overhemden net zoals je vader of moeder dat thuis doet, gewoon met een strijkbout en een strijkplank. Maar dan 70 overhemden per dag!

Parnassiaschool strijkster

Ondertussen was de jas van de juf ook alweer schoon. En gelukkig had juf het bonnetje goed bewaard, dus kreeg ze haar lekkere warme jas netjes op een hangertje met een plastic hoes eromheen weer terug.

Na de rondleiding werd het enthousiasme van de leerlingen beloond met een kleine lekkernij. Als dank voor het bezoek kreeg Slenders van de leerlingen een prachtig spandoek van een waslijn met waterdruppels, deze is te bewonderen in de winkel op de Narcissenstraat 4 in Santpoort Noord.

John de Wolf

John de Wolf op bezoek

Oud-international John De Wolf gaat – in opdracht van Minister Asscher – een jaar lang het land in om de arbeidspositie van de oudere werknemer in kaart te brengen. Hij is bij onze wasserij langs geweest om te kijken wat wij nou anders doen dan andere bedrijven, want 80% van ons personeel is 50-plus.
De campagne heet John de Wolf op onderzoek en verloopt onder andere via Facebook.
Met het volgende filmpje (met een glansrol voor Diny) is hij naar de tweede kamer gegaan om aandacht te vragen voor de kwestie:

knijper

Filmpje Slenders Wasserij Stomerij trending topic!

Het filmpje van Hoe werkt Nederland? over ons bedrijf heeft behoorlijk wat ophef veroorzaakt. Wij laten in vier minuten zien dat er niets mis is met werknemers die ouder zijn dan 50.

Het filmpje is op de Facebookpagina van Hoe werkt Nederland? binnen een week al meer dan 100.000 keer bekeken, meer dan 4500 keer leuk bevonden en meer dan 300 keer gedeeld.

Op dit succes sloegen weer andere media aan: RTV NH heeft een filmpje bij ons gemaakt (zie onder), RTL Nieuws en Metro hebben een artikel op hun websites geplaatst. Omroep Max heeft eerst een radio interview afgenomen en is 15 september nog langsgekomen met de camera om een item voor Hallo Nederland te draaien. 30 september heeft de IJmuider Courant en het Haarlems Dagblad een interview geplaatst met ons over het zelfde onderwerp.

Filmpje van RTV NH

filmopnames MSZW

Ministerie van SZ&W komt filmen.

Omdat veel van onze uitmuntende werknemers zich in een hogere leeftijdscategorie bevinden, zijn wij opgevallen. Of eigenlijk zijn wij opgevallen omdat mensen ouder dan 45 jaar tegenwoordig steeds moeilijker aan een baan komen. Veel werkgevers zijn angstig om iemand op leeftijd aan te nemen, volgens ons is dat nergens voor nodig.
Mensen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn geïnteresseerd in onze ervaringen en willen graag weten wat wij anders doen. Een filmploeg heeft vandaag het hele bedrijf bekeken en diverse mensen geïnterviewd.

Servicepaspoort

Hotel Thuis: nieuwe service voor particulieren

Slenders Wasserij Stomerij en het Servicepaspoort werken al jaren samen. Gezamenlijk met een aantal topondernemers hebben wij een nieuwe dienst in het leven geroepen Hotel Thuis. Voor 1 bedrag wordt de klant een week lang volledig verzorgd in eigen huis: een mand met de belangrijkste boodschappen, een compleet verzorgde was en elke dag een warme maaltijd. Hiermee bieden we een snelle oplossing voor mensen die uit het ziekenhuis worden ontslagen en nog niet in staat zijn boodschappen te doen, of voor mensen bij wie plotseling een mantelzorger wegvalt vanwege ziekte of vakantie.
Meer informatie over Hotel Thuis vindt u hier.