Ons familiebedrijf Slenders Wasserij Stomerij vindt haar oorsprong in de tijd dat niemand in het bezit was van een wasmachine. Wasserijen waren heel gebruikelijk, met name in onze regio vanwege het schone water uit de duinen.
In 1868 kocht de ‘eerste’ Slenders een stomerij op de Scheepmakersdijk in Haarlem. Ons huidige bedrijf is terug te leiden naar deze koop! Middels het overdragen van kennis van vader op zoon/dochter staan vandaag nog twee zussen Slenders aan het hoofd van onze onderneming.

slendersantiek

Het bedrijf is in haar lange geschiedenis meerdere keren verhuisd.
Na locaties in de Haarlemse Pieter Maritzstraat, van Zeggelenstraat en Timorstraat strijken we in 1989 neer in Santpoort-Noord. Aan de Terrasweg groeien we snel uit ons jasje, mede door overnames van klanten van andere wasserijen. Dagelijks verzamelen drie bussen wasgoed in een groot rayon, wij rijden van Zaandam tot en met Leiden en van Zandvoort tot en met Amsterdam.

In 2009 gaan we uit onze 2 panden en brengen alle afdelingen onder in een prachtig nieuw pand in Santpoort-Noord, aan de Narcissenstraat 4. Hier kunnen wij nog beter aan de wensen van de klanten voldoen. In datzelfde jaar nemen wij ook nog in Heemstede een winkel over van Newasco en hebben wij ons eerste filiaal.

De afgelopen jaren hebben wij ons nog meer gespecialiseerd in het verzorgen van de was voor gezinnen en alleenstaanden. En met succes!
Maar ook bedrijven die op zoek zijn naar kwaliteit weten ons te vinden.
Ons team zet alles op alles om de extra service en de hogere kwaliteit te bieden die essentieel is om aan de eisen van de particuliere klant te voldoen. Fijngoed en wol worden apart behandeld, tafellakens keurig gesteven en uw overhemden met de hand gestreken.
Hiermee onderscheiden wij ons van andere bedrijven.