WASSEN EN STOMEN

Wassen of stomen? Een veelgestelde vraag.

Door ons goed opgeleide team kunnen wij onze klanten extra service en een hogere kwaliteit bieden. Dat begint al bij afgifte aan de chauffeur of in onze winkel, waar u eventueel extra wensen kenbaar kunt maken of advies kunt inwinnen.

Op onze sorteerafdeling wordt uw kleding onder andere nagelopen op vlekken en de conditie van het materiaal. In combinatie met de aanwijzingen van het waslabel wordt de meest geschikte behandelmethode bepaald. U kunt dus een pantykousje en de gordijnen bij elkaar in de waszak doen, wij zorgen dat het kousje 30°C gewassen wordt en de gordijnen worden gestoomd. En dat is wel zo’n veilig idee!

U hoeft uw goederen bij ons ook niet van merkjes te voorzien, wij zorgen dat u uw eigen goederen terug krijgt zonder dat ze worden beschadigd door het aanbrengen van een wasmerk met een code of met uw naam. Dit systeem (waarbij de sticker permanent wordt bevestigd) wordt veel gebruikt in onze branche, maar niemand wil toch een grote plakker met zijn naam in de kraag van een nieuw overhemd of trui? Of in alle hoeken van een mooie dekbedset?

Wassen

Het merendeel van onze collega’s sorteren wasgoed op 40 of 60 graden, wij gaan hierin veel verder. Want soms is 30 graden heet genoeg, terwijl in andere gevallen juist extra heet gewassen dient te worden. Temperatuur is echter maar een klein gedeelte van het wasproces.
De lengte van het wasprogramma is net zo belangrijk. Een inweek of een voorwas kan veel effectiever zijn en bovendien minder kwetsbaar voor uw goederen.
Daarnaast is het gebruik van professionele, milieuvriendelijke wasmiddelen ook essentieel om alles uit onze computergestuurde wasmachines te halen.
En dan hebben wij het nog niet gehad over de extra behandelingen die bij ons standaard zijn, zoals bijvoorbeeld het stijven van tafellinnen en overhemden of het waterafstotend behandelen van sommige bovenkleding.

Stomen

Dit is een ander proces dan wassen, er komt geen water aan te pas. Zodoende is er ook minder risico op krimp, terwijl er wel een groot scala aan vlekken mee te verwijderen is. Vlekken die er met stomen niet uit gaan kunnen wij nog verder behandelen met speciale oplosmiddelen dat bijna altijd een perfect eindresultaat oplevert.

Na deze behandelingen gaan wij uw goederen netjes afwerken. Ook hierbij kiezen wij voor kwaliteit. Bij ons worden overhemden met de hand gestreken, omdat elk overhemd anders is. Deze kwaliteit kan nooit door een machine evenaart worden.
Ook worden de gemangelde goederen met de hand opgevouwen zodat we zeker weten dat alle hoeken keurig op elkaar liggen.

Hierna vind de eindcontrole plaats waar wordt gecontroleerd of uw was fris en vlekvrij is en er keurig uit ziet. Dan wordt deze ingepakt en klaar gezet voor transport naar u toe. Als de was weer bij u bezorgd wordt kunt u het zo in de kast opbergen.
Voor speciale wensen staan wij altijd open, meestal vinden wij een gepaste oplossing.

Wilt u een afspraak maken om de was te laten halen of wilt u ons telefonisch spreken of mailen? Hier vindt u ons adres en telefoonnummer.

Wilt u wasgoed of stoomgoed brengen in onze winkel dan vindt u hier de adressen en openingstijden.

Symbolen

Wassen of stomen? Het is de vraag boven dit artikel.
Om u op weg te helpen staan hier een aantal van de meest voorkomende symbolen op het waslabel van uw kledingstuk. Komt u er niet uit, dan mag u altijd langskomen in onze winkels voor advies.

waslabel